G-cyclocrosscriterium 2017-2018 van start tijdens ‘Telenet Superprestige Cyclocross 'De Schorre'

G-cyclocrosscriterium 2017-2018 van start tijdens ‘Telenet Superprestige Cyclocross 'De Schorre'

Op zaterdag 21 oktober 2017 wordt letterlijk en figuurlijk het startschot gegeven van de derde editie van het G-cyclocrosscriterium in onze provincie. De provincie Antwerpen, Parantee-Psylos en G-sport Vlaanderen slaan tijdens het seizoen 2017-2018 samen met 8 internationale wielerorganisatoren de handen in elkaar zodat G-cyclocrossers met een handicap op het parcours van de profs hun eigen sportieve uitdaging kunnen aangaan. Het criterium krijgt als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee verwijzend naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’ van G-sport Vlaanderen.

De provincie Antwerpen telt momenteel 278 sportclubs met een specifieke werking gericht naar sporters met een handicap. Onder impuls van het provinciale G-sportbeleid nam het aantal G-sportclubs de voorbije jaren met succes toe en groeide het G-cyclocrosscriterium uit tot een echte trekpleister. Met ongeveer telkens een 50-tal deelnemers zijn de G-cyclocrosswedstrijden in onze provincie the place to be voor G-cyclocrossers die wel van een uitdaging houden. Het cyclocrosscriterium van 2017-2018 bestaat uit 8 internationale wedstrijden:

 

  • 21/10/2017: Superprestige De Schorre Boom
  • 11/11/2017: Jaarmarktcross Niel
  • 26/11/2017: Belgisch kampioenschap G-sport in de Lilse Bergen
  • 03/12/2017: Zilvermeercross Mol
  • 09/12/2017: Noordvlees Van Gool CX Essen
  • 16/12/2017: Scheldecross Antwerpen
  • 11/02/2018: Aardbeiencross Hoogstraten
  • 25/02/2018: Sluitingsprijs Oostmalle

Het cyclocrosscriterium krijgt als naam de ‘G-supporterstrofee’ mee. Dit verwijst naar de nieuwe Vlaamse campagne ‘Supporters voor G-sporters’  van G-sport Vlaanderen. Met deze campagne wil G-sport Vlaanderen iedereen laten supporteren voor G-sport. En hoe kan dat beter dan tijdens de eigenlijke cyclocrosswedstrijden. Dus kom de G-crossers zeker eens een keertje aanmoedigen tijdens één of meerdere wedstrijden. Je zal ongetwijfeld gecharmeerd worden door hun enthousiasme en wilskracht.

 

We willen langs deze weg graag Pro Cycling bedanken voor de kans die ze de G-cyclocrossers hebben gegeven om aan deze wedstrijd te kunnen deelnemen.